Vijvers

Vijvers

Een vijver kan een prachtig onderdeel van een tuin zijn. Vaak is het een oase van rust en natuur in iedere tuin. Wanneer u een vijver wilt uw tuin, dan zal u merken dat de aanleg hiervan toch een behoorlijke klus is. Het is dan ook verstandig om hier een expert voor in te schakelen.

Een expert weet namelijk precies wat er komt kijken bij het aanleggen van een vijver. Wat wij vaak zien is dat een vijver niet goed aangelegd is, wat er voor zorgt dat de vijver veel meer onderhoud nodig heeft dan een goed aangelegde vijver.

Bij een goed aangelegde vijver zal er namelijk een natuurlijk evenwicht ontstaan waarbij de vijver zichzelf voor een belangrijk deel schoonhoudt.

Een vijver laten aanleggen door Hoveniersbedrijf Sidmar

Hoveniersbedrijf Sidmar heeft over de afgelopen ruim 19 jaar al talloze tuinen met en zonder vijvers aangelegd. Wij hebben dan ook in die tijd bewezen de kennis en ervaring binnenshuis te hebben om een vijver goed aan te leggen. Wij houden bij het ontwerp al rekening met zaken als schaduw en hoe diep de vijver moet zijn. Het is bijvoorbeeld voor waterplanten heel belangrijk dat ze genoeg licht krijgen. De diepte is weer belangrijk voor de winter, zodat de vissen en dergelijke onder het ijs kunnen blijven. Daar komt bij dat de meeste vissen schaduw in de vijver erg belangrijk vinden, om zich te kunnen verstoppen.

Een vijver onderhouden

Het onderhoud van een vijver is erg belangrijk. Zeker wanneer u ook vissen heeft rondzwemmen. Er komt wel wat bij kijken. U zal een aantal eigenschappen van het water goed in de gaten moeten houden, zo mag het bijvoorbeeld niet te zuur zijn. Maar ook een overschot aan algen kan problemen veroorzaken. Voor alle problemen die op kunnen treden zijn meerdere oplossingen mogelijk. Bij te veel algen kan u een algenbestrijdingsmiddel gebruiken, maar een alternatief is een algeneter in te zetten. Dit kan een vis of ander diertje zijn dat de algen opeet. Op die manier kan u het ecosysteem versterken door een extra soort toe te voegen. Dit moet natuurlijk wel met beleid gebeuren, een ecosysteem is een balans en deze mag niet zo maar doorslaan de andere kant op.

Mocht u het onderhoud voor uw vijver liever uit besteden, neem dan contact op met Hoveniersbedrijf Sidmar. Wij nemen deze taak graag over van u. U kan dan maximaal genieten van uw prachtige vijver, zonder de zorg ervoor te hoeven dragen. Dus voor de aanleg of het onderhoud van een vijver, neem dan contact op met ons.

Afdrukken

Contact

Als u een afspraak met ons wilt maken dan kunt u ons bezoeken, bellen of stuur ons een berichtje via deze site.


Hoveniersbedrijf Sidmar

Nijensteinseweg 22a

4124 AV Hagestein

+31 (0)347 - 375682

Mob. 06 53882358

info@sidmar.nl


Neem vrijblijvend contact op!